Régen sokszor készítettem, mert egyszerű, jól variálható, nagyon ízletes, és az előkészületek után igazából semmi dolgunk. Csak várni, ahogy a sütő elkészül vele.
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
4-5 szál sárgarépa
4-5 szem nagyobb krumpli
2-3 fej hagyma
só, petrezselyem, esetleg vegeta/delikat
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, hasábokra vágjuk, majd beletesszük egy sütőzacskóba. A csirkecombokat kissé megsózzuk, majd a zöldségekre tesszük. Kevés vizet öntünk rá, majd bekötjük a zacskót. Szépen elfektetjük egy tepsiben, majd két-három helyen megszúrjuk (kell egy kis rés, hogy a felesleges víz el tudjon párologni). 180 °C-on sütjük egy órát, majd felbontás után további egy óra alatt szépen megpirítjuk. A legjobb, hogy a körettel együtt készül el az étel.
Tippek:
Nem kell alá zsiradékot tenni, elég bele a húson lévő. A fent felsorolt zöldségeket mindig beleteszem, de lehet még variálni ha valaki szeretné. Mi próbáltuk már zellerrel, kelbimbóval megbolondítani, mindkettőről csak jókat tudok mondani. Természetesen fóliával lefedett tepsiben is el lehet készíteni, de valamiért nálunk a sütőzacskós variáció jobban bejött.
Zöldségágyon sült csirkecomb
2013.11.14. 14:21 majika
Szólj hozzá!
Címkék: fakanál
A bejegyzés trackback címe:
https://anyamajika.blog.hu/api/trackback/id/tr95633552
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.