HTML

anyamajika

Énblog az éltünkről

Friss topikok

Naptár

február 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28

Sajtos verekedős

2013.11.04. 23:24 majika

Még régebben JamjarLady oldalán találkoztam a következő recept eredetijével, kicsit átvariálva azóta beépítettük a saját háztartásunkba, szinte állandó kellékként. Azért hívom sajtos verekedősnek, mert mindig vita van belőle ki evett többet, annyira imádjuk.

Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 + 15 dkg reszelt sajt
25 dkg liszt
1 kávéskanál só
1 evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
tetejére: nagy szemű só, köménymag, szezámmag, ízlés szerint

Elkészítés:
A lisztet megsózzuk, a margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a 25 dkg reszelt sajtot, a tejfölt, majd alaposan összedolgozzuk. Egy órára legalább hűtőbe tesszük pihenni. Jó vékonyra nyújtjuk, megkenjük a tojás sárgájával, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal (kömény, szezámmag), derelyevágóval vékonyra szeleteljük, majd 200-220 fokon pirosra sütjük. Egyszerű, gyors, nem lehet belőle eleget sütni.

Praktikák:
Nem árt, ha egy kicsit előre gondolkodunk (na ezt például nagyon megtanulja az ember, amikor anya lesz), a margarint érdemes 1-2 nappal a stangli készítése előtt szobahőmérsékletre helyezni, egészen egyszerű okból, sokkal könnyebb vele dolgozni, ha nem kőkemény.
Emellett ez a tészta fagyasztható is, tehát ha nincs időnk kisütni az egészet, vagy előre akarunk dolgozni, bekeverünk egy nagyobb adagot, és folpackba csomagolva egyszerűen lefagyasztjuk. Ilyenkor lassú kiengedést javaslok, és természetesen az újragyúrás során szükségünk lesz némi lisztre.

Szólj hozzá!

Címkék: fakanál

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamajika.blog.hu/api/trackback/id/tr895615051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása