HTML

anyamajika

Énblog az éltünkről

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tej- és tojásmentes étrend (29.hét)

2015.07.19. 21:37 majika

Hétfő:
Húsleves
Rántott hús, cukkíni, ubisali

Kedd:
Húsleves
Lecsó, rántott hús maradék

Szerda:
Húsleves
Tortilla csirkehússal, zöldségekkel

Csütörtök:
Gyümölcsleves
Sült hús, krumplipüré (főtt krumpli), koviubi

Péntek:
Gyümölcsleves
Sült hús, krumplipüré (főtt krumpli), koviubi

Vasárnap este megfőztük a húslevest, szándékosan három napra előre. Mi nagyon imádjuk a leveseket, és ez most tényleg nagyon jól is sikerült. A rántott cuccokat tojáspótlóval és mentes morzsával készítettem. Szerintem nem lehet észrevenni a különbséget. Sütés közben kicsit jobban morzsásodik az olaj/zsír, így érdemes erre odafigyelni. Én most egy szűrőkanállal kiemeltem a leesett morzsát (panírt) minden adag elkészült étel után, hogy nehogy odaégjen. Hétfőn sült krumplival ettük a finomságokat, kedden lecsóval. Szerdán tortilla volt friss zöldségekkel (nekünk joghurttal), csirkemell kockákkal.
Szerda este előre elkészítettem a gyümilevest, hogy jól le tudjam hűteni másnap ebédre. A sült húst is megsütöttem, így csak a krumplipürét kellett frissen elkészíteni. Meleg van, és nem a konyhában akarom tölteni az időmet, úgyhogy most ennyi volt a heti főzés. Inkább játszótereztünk, esténként sétáltunk, és még strandoltunk is a héten.

Szólj hozzá!

Címkék: fakanál tejmentes tojásmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamajika.blog.hu/api/trackback/id/tr27632758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása